vineri, 2 octombrie 2009

Vreau!!!

Mereu acest verb mi s-a parut potrivit pentru mine. Ma caracterizeaza cel mai bine si de ce sa nu recunosc  am probeleme cand rostesc aceasta fraza: " Vreau si eu!" deoarece nu nu mereu se poate sa si iau ceea ce imi doresc.
  M-am trezit dis de dimineata si m-am gandit ca daca mi doresc ceva trebuie sa lupt, sa stiu cum sa fac si in ce ma bag atunci cand spun vreau si eu.
 De multe ori , e adevarat, nu tine doar de mine dar daca stiu cum sa fac si cum sa procedez, sa fiu finuta si obtin....dar parca mi se pare ca uneori, si nu e invidie, va asigur, altora parca le pica din cer. Nu imi este ciuda si nu, nu ravnesc la ceea ce au altii pentru ca stiu ca voi avea si eu dar nu mi se pare drept...Vorbesc despre dreptate cand nici macar nu prea se mai stie definitia...ca sa nu mai vorbesc ca atunci cand ridici pretentia de corectitudine se uita lumea la tine si nu prea te intelege.
  Ne grabim spre ce? spre cine? Nu vedem nimic si ni se pare ca suntem orbi si pierdem valorile, pierdem lucrurile care le aveam in vedere, ne pierdem pe drum.
  Eu de exemplu nu sunt de acord cu trasul filmelor de pe Torenti sau DC++, prefer sa imprumut un DVD, sa il cumpar decat sa il fur. Da, asta este cuvantul il furam....si nu, nu mi-e frica...majoritatea prietenilor mei fac asta si nu am de ce sa le cer cont. Eu nu o fac, eu nu vreau sa o fac!
 Dorim sa intram in UE si ne dorim si noi corectitudine la mijloacele de transport in comun, dorim sa vedem strazi curate, parcuri frumoase, fara mita si mafie..dar la noi nu se poate asa ceva fratilor! Si stiti de ce? Pentru ca daca vedem in autobuz pe cineva ca arnca biletul jos, sau nu are bilet sau "scapa" ambalajul de la eugenie jos  cati dintre noi ii trage atentia? Daca vezi pe strada pe cineva ca arunca cu nesimtire ditamai punga dela chipsuri jos cand la 2 metri este un cos de gunoi?...Da, daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa luam atitudine, sa ne ducem sa tragem oamenii de mana, sa ii educam noi daca ei nu stiu sa se autoeduce. Sa ii oprim pe aia care arunca pe geamul de la masina cutiile de la suc, paharele de cafea...sa ii atragem atentia...
 Ne plangem ca dam mita, ca nimeni nu te baga in seama daca nu dai ceva, ia sa ne autoeducam cu totii si sa ne luam lucrurile in timpul real, sa stam frumos la rand si nimeni sa nu dea nici macar un sapun "Palmolive" ca pe timpuri pentru rezolvarea problemei. Nu ar mai intra pe  posturi unde nu isi au locul oameni care nu au nimic de a face, sau au o facultate facuta doar asa, cu banul impins....Ca sa fim si noi la nivelul celorlate tari vizitate si placute trebuie sa ne educam noi intre noi, trebuie sa putem noi sa avem dorinta asta ca degeaba spui: Mama, cand am vazut ce e acolo si cand am ajuns acasa si am vazut ce difefrente!"..Da..vrem sa schimbam ceva ? Hai sa ne educam intre noi! Hai sa ne cunoastem drepturile!
 Da...vreau si eu romani educati! Stiu ca si voi vreti! Nu cred ca postul meu va reusi...dar macar pot spera!
 Vreau si eu o Romania curata, educata, fara "jmecheri" care nu isi platescgreselile....VREAU!


Bucuresti VS Stockholm

                                      

Niciun comentariu: