joi, 22 octombrie 2009

"Vedeti ca suntem folositori"

.
 ;
 ;
 ;
Intersectia Delfinului, veneam de la Politie unde luasem ceva acte....si vad lume multa adunata. Ma gandesc ca poate se da ceva gratis... muraturi, acadele, floricele de toamna, nuci verzi dar de unde....era Politia Romana in actiune. O dacie 1310 trasa pe dreapta, chiar in dreptul treceii de piectoni, politisti care mai de care pe acolo luau amprente de pe masina, puneau "numere de identificare" pe cateva pachete de tigari, "colonie de levantica", si mai era ceva....nu stiu ..probabil erau droguri sau  ceva de genul...ca auzeam spunandu-se "tineretul asta nu realizeaza a daca te droghezi nu e bine".....
 Politistii plini de sine, defilau pe trotuar si facea lumea sa circule, privitorii intrebau " Da ce s-a intamplat?"..si politistul vea raspunsul standard: " O sa vedeti la stiri, ca noi muncim, suntem folositori comunitatii".....Merg mai departe cu sanviciul si ma trezesc cu o mana peste sanvici....domnul politist dadea din maini de spuneai ca isi ia zborul. "Imi cer scuze doamna, dar trebuie sa dispersez multimea" " Pardon, domnisoara!  Si ce? asa se disperseaza multimea? ne luati la pumni? Eu mergeam frumos pe culuarul asta ingust printre oameni, nu cascam ochii" se uita el la mine si nu prea a fost multumit ca nu il intrebam da ce se intampla, ca nu eram curioasa; recunosc ca muream de curiozitate dar mai bun era sanviciul cald si bun pe care vroiam sa il termin cate era cald. " EI domnisoara....ii imprastii eu, vad ei diseara la stiri ca ne facem treaba" Eu ma uit in jur si intreb: " La ce post? ca nu vad nici o echipa de stiri"....el putin incurcat se uita la maine si raspunde mandru de el: " Pai sunt pe drum d-ra, vin acum, de aia si suspectul este cu catusele pe maini in spatele masinii"..Ma uit, adevarat graia..cel care avea catusele pe maini statea frumos, drept, cu inca un mascat langa el care nu stiu ce tot spunea in spatele masinii Dacia , in portbagaj se baga cu nas cu tot un poilitist, portierele deschise...uni si altii cu plicuri, cu indicii...Am traversat si ma gandeam la CSI Miami....cred ca aia sunt mici copii pe langa ceea ce se credeau politistii nostri din intersectia Delfinului..dar.....ei sunt folositori. I-au prins pe unii care probabil - nu stiu inca sigur, cum aflu dau un later edit- aveau ceva parfumuri si tigari din Republica Moldova iar cei care iti dau un cap, iti fura telefonul de la ureche sau cand suni la 112 sa spui ca vecinul de sus cosntruieste de 7 ani in casa si acum, duminica la 15 el da gauri cu bornmasina, cand suni sa ceri o informatie privind programul de la evidenta populatiei uneori vorbesti singura sau ti se spune: Reveniti mai tarziu sau lasati un numar de telefon si va sunam noi.
 Dar politia e la datorie.....chiar daca vrei sa ceri o cerere tip CI si ea isi bea cafeaua linistita si vorbeste la telefon si iti reproseaza pe un ton murdar ca sa revii mai tarziu. Si iei atitudine si ii spui ca pe banii tai bea cafeaua aia si ca ar trebui sa fie la dispzitia noastra, a cetatenilro devine foarte nervoasa si foarte agasata si iti da lamuriri...nu!

Niciun comentariu: