sâmbătă, 15 august 2009

mai intai despre bucataria de la mine de acasa

Pe care am folosit-o ieri cu drag impreuna cu Alina. Fete harnice am mers la piata si am luat 2 kg fasole pastai, un pepenel rosu de 13 kg, 2 pepenei galbeni de cca 4 kg., mere si piersici, castraveciori murati si am purces spre casa.
Acolo am curatat pastaile, spalate si puse la primul clocot. Alina a curatat ceapa si usturoiul, care taiate marunt si cu putin ulei puse in tigaie si lasate putin la perpelit, adaugat sare si busuioc si putin suc de rosii.
Dupa aceste mici operatiuni ne-am gandit sa mai stam nitel...sa asteptam fasolea sa dea primul clocot...am schimbat apa, pus apa cat sa le cuprinda..asa...pe 3/4 si lasat , adaugat ceapa si usturioiul...si apoi stat si asteptat cu sufletul l gura si imbatate de miros sa se faca mai repede.




Pentru unii nu stiu cum e dar pentru mine fasolea pastai cu mamaliguta si cu castraveti reci murati ma fac sa ma gandesc la zilele toride de vara cand fugeam la bunica si "furam" castraveciorii murati din borcanul pus sub streasina vii, scoteam din frigider pastaile facute de mama si ma asezam la masa....puneam cateva cuburi de gheata pe castraveciori....si uitam sa ma mi opresc din mancat sau terminam fasolea.
Dar gata! Au fost gata pastaile....am pus in farfurii frumos, am pregatit masa....ne-am asezat la masa.....POFTA BUNA!!!






Dupa ce am mancat pastaile, le-am devorat pe toate si ne-am simtit fericite, am purces la taiatul gigsntului care ne-a rupt mana de la piata pana acasa, ca daca nu am avut si noi un barbat cu noi....macar sa ne care pepenele...ca de tinut de mana, de zambit si restul....poate poate mai rezistam fara....

Alina era asa de neradatoare incat luase jumatatea aia sa o pape toata ea...eu ma luptam cu amandoua..si totusi trebuia sa impart si cu ea....Las` asta e, macar sa il terminam de mancat:)))

Si dupa aventura din bucatarie ne-am retras frumos si linistite in dormitor la un film...





Si asa...frumos o sa bag si eu un P.S. ...SI EU TE IUBESC!

Un comentariu:

M. spunea...

Foarte trist filmuuuuuuuulllllll ! :(
Missed me? :D

Cand simti ca nu mai poti

 Pana acum, cand am simtit ca nu mai pot, am luat de la prieteni cu imprumut, putere.  Gaseam in  piata prieteniei si putere, si zambete, si...