joi, 10 septembrie 2009

Despartire

            
Cunosti pe cineva, il placi, te place, te indragostesti si iubesti, se leaga o relatie … totul imbraca haina perfectiuni pana cand, la un moment dat, haina are o cusatura desfacuta si ..se rupe...
Atunci cand pierzi aceasta haina care o credeai perfecta, pentru care ai luptat, ai plans, ai visat..ati faurit impreuna si ati deschis ochii spre un viitor, cu daca inainte, ceva in tine se rupe si doare. O durere cu care te zbati de unua singura si pe care n-o poti impartasi nimanui, pentru ca nimeni nu e capabil sa te inteleaga si probabil ca nici nu simti nevoia sa fii inteles. Atunci te inchizi in tine insuti, ca intr-o carapace si tot ce mai poti spera este ca trecerea timpului te va vindeca, iti va vindeca ranile, insa uneori  nici macar trecerea timpul nu ajuta la nimic. Am incercat acest refugiu...si multe altele..plecarea, cautarea cuiva sa ma razbun...E o durere surda, poate imperceptibila din exterior, dar care te macina constant. .
       Aceasta se intampla in relatiile profunde, in care partenerii se implica total emotional, in care exista o intimitate totala ceea ce implica o comunicare eficienta, continua intre parteneri despre lucrurile si problemele importante pentru fiecare dintre ei, o cunoastere profunda a acestora, a gandurilor si trairilor si dorintelor lor, astfel incat sa vii in intampinarea dorintelor celui de langa tine, sa stii sa vezi dincolo de aparente. Intimitatea presupune sa reusesti sa-ti cunosti partenerul poate mai bine decat se cunoaste el insusi, sa-i vezi  adevaratul potential si sa crezi in el, sa-l vezi deosebit si sa-l tratezi ca atare, sa-i oferi ce are nevoie fara ca el sa fie nevoit sa-ti spuna, iar daca ti-a spus a stii sa ii oferi cu dragoste si daruire, sa ii arati ca poate fi sigur de sentimentele tale, sa-i descoperi vulnerabilitatile si sa i le poti transforma in atuuri. 
   Aici exista dorinta  de implicare activa in viata partenerului, prin sustinere acestuia, lipsa de egoism si competitie si vointa de a vedea lucrurile dincolo de aparente, de a gasi puterea de intelegere si dorinta de a imbunatati cat mai mult relatia, de a o face cat mai puternica, tinzand spre perfectiune. Si, intr-adevar, cand ai norocul sa intalnesti pe cineva cu care poti construi o legatura de genul asta, pierderea e dura, omul si relatia sunt de neinlocuit, iar durerea e pe masura pentru ca, practic iti pierzi echilibrul, pierzi  o parte din tine insuti, iar regasirea este foarte grea, uneori inexistenta.   
  Si, intr-adevar , dupa ce ai luptat pentru asta si ai pus suflet si esti inaluturata fara o explicatie concreta data fata in fata, fara o scuza macar, plauzibila sau nu...cand alegi tacerea in loc de confruntare e si mai crunta durerea...face partenrul sa se gandeasca daca a gresit, sa intrebe ce a gresit si apoi maturitatea mea imi spune sa ma duc cu gandul undeva in trecut..cine nu are argumente inseamna ca nu vrea, cine nu are de comentat o greseala inseamna ca nu tu ai gresit, cine intoarce spatele inseamna ca ii este teama de nou si de frumos deci ridica ochii si priveste in jur....e crunt si doare despartirea dar macar stii ca n-a fost sa fie....

Niciun comentariu: