sâmbătă, 22 martie 2008

Delir de dimineata

Ma gandeam nu de mult ca imi este greu, ma simteam atat de singura si ma intrebam cat voi rezista? Era acea stare pe care cred ca multi dintre noi o simtim la un moment dat cand toate problemele si toate gandurile ne invadeaza si ne speriem.....M-am hotarat sa ies sa ma plimb sa incerc sa imi alung gandurile depresive pe care le aveam. M-am imbracat..mi-am pus castile de la mp3 in urechi(e la moda) si am luat-o la pas. Mi se parea ca toti cei din jurul meu sunt in alta parte si corpul lor aici..pasi grabiti,discutii la telefon..sau mers cu privirea inainte dar gandurile se vedeau clar ca erau departe. M-am oprit sa imi iau o apa..de la unul din chioscurile astea de cartier.O doamna tafnoasa :
- "Da,ce doriti?"
Ii spun ca vreau o apa si apoi se duce sa aduca apa,credeam eu, si revine dupa cca 15 secunde
-"ce ati spus ca doriti?".
Prima tendinta este sa ma enervez dar cineva de mult imi spunea sa nu ma mai enervez din orice si repet cu glas calm "o apa" si revine vorbind parca pentru ea.."da...mi-am pierdut capul..nici la munca nu mai stiu ce fac.....m-a lasat cu copii cu toti...spuneti si dumneavoastra...dupa 11 ani de casnicie pleaca si ma distruge..". Imi platesc apa si ma gandesc : "saraca femeie...o viata de om calcat de masina si acum singura,cu copii si lucreaza la un chiosc de bloc..unde nu vad cat de bine ar putea castiga " dar apoi egoismul meu intervine si ma gandeac iar la mine..la problemele mele..ajung in parc si ma plimb pe alei. La un mom dat vad doi batrani, sot si sotie, se plimbau de mana..mergeau si isi zambeau! fara sa ma gandesc prea mult mi-au aparut lacrimile in coltul ochilor..asa mi-i imaginam si eu pe parintii mei dar nu a fost sa fie..tatal meu a parasit aceasta lume de 1 an si 7 luni....Incerc sa imi alung acest gand si mai trist si vad copii ...cu parintii..singuri cu rolele, cu biciclete si imi dau seama ca de fapt imi doresc o familie, imi doresc pe cineva cu care sa impart aceste tristeti, bucuriile care le-as avea, patul, sa ma cert pentru ca a uitat sa ia pasta de dinti, sa ma bat cu perne, sa joc sotron in herastrau, sa ma tina in brate cand ma apuca nebunia....... ma hotarasc sa ma intorc acasa si pe drum vad un batran care se ruga sa ii dau 1000 lei pentru o bucata de paine..i-am dat ce aveam marunt prin buzuanr si apoi ma gandesc: "Problemele mele? sunt oarecum minore..sunt unii care poate nu au ce manca..care nu au pe ce pune capul seara....ma declar un om nu fericit..doar multumit..am un loc de munca pe care il iubesc si unde fac ceea ce imi place, am prieteni care imi sunt mereu aproape..ei...ITI MULTUMESC DOAMNE CA AM CEEA CE AM!

Un comentariu:

Anonim spunea...

am visat de curand ca voi avea o familie, ca voi avea cu cine imparti toate astea, spuse si gandite de tine. Am gandit prin prisma dorintelor mele fara sa ma uit cu atentie. Tot ce imi doresc e sa vezi cu grija in jurul tau si sa ma lasi in continuare sa iti fiu semnalul de alarma atunci cand e nevoie. G