sâmbătă, 24 mai 2008

Scoala

Ma gandeam sa mai povestesc si despre aventurile mele din scoala. Am facut clasele I - IV in Letea-Veche..Am intrat in clasa I cu emotii si teama..imi aduc aminte si acum ca aveam uniforma aia cu patratele albastre si sortul, sort care ulterior aveam sa il urasc ca mereu il agatam in banci:))

Imi aduc aminte ca ne-a fost prezentata invatatoarea...o femeie in varsta..cu parul cernit de vreme...cu degetele micute. I-am observat degetele dar nu ma intrebati de ce..mi le aduc aminte si acum; avea o mana micuta si degetele pareau parca ingramadite!
Am intrat in clasa si bancutele alea mici de gradinita erau inlocuite acum de banci mari...eram copil mare! Eram nerabdatoare sa primesc abecedarul, cartea aia despre care toata vara auzisem ca e plina de minunatii si ca imi va deschide usa catre o lume de povesti. Primim abecedarul si aritmetica..ne spune cateva cuvinte Dna Dumitriu si plecam acasa. Am descoperit ca abecedarul nu avea prea multe lucuri noi ptr mine...mai ales ca stiam literele si stiam sa scriu cat de cat cu litere de tipar de pe la 5 ani...ce m-a frapat eru liniile alea de dedesupt unde erau niste desene ingramadite..si cu unele spatii intre ele..Am aflat ca era scrisul de mana...Ce frumos..amintiri din primele zile de scoala..... Ultimele zile de scoala???Liceu..adolescenta..suferinta dupa prima iubire, idealuri marete, lacrimi de despartire, promisiuni..Cred ca as vrea prima zi de scoala iar!

Niciun comentariu: